9712 25 01 / 9712 3415

Aftagelige proteser

Book en tid Kontakt os


Vi fremstiller alle typer af aftagelige proteser på klinikken. Som navnet antyder skal alle disse proteser tages ud af munden, når de skal rengøres.

Delproteser fremstilles, hvis du fortsat har egne tænder tilbage, som protesen kan hænges op på. Denne type protese giver en meget stabil løsning.

 

Helproteser fremstilles til en tandløs kæbe, det kan være til overmunden eller til undermunden eller til begge kæber samtidig, et såkaldt helsæt. Helprotesen kræver en større tilvænning, fordi protesen hviler på den tandløse gumme.

Hvis du skal have fremstillet en helprotese, fordi dine sidste tilbageværende tænder er for dårlige, vil vi normalt indsætte den nye protese samme dag, som dine egne tænder fjernes. Det betyder, at du ikke skal gå uden tænder.

For at få et bedre og mere stabilt resultat kan vi indsætte implantater i kæben og forsyne dem med tryklåse, som kan holde protesen fast. Denne type protese, en hybridprotese, sidder så godt, at patienten igen kan spise helt normalt.

Det er meget vigtigt, at du kommer til regelmæssig kontrol af din protese, også hvis du har et helsæt. Slimhinder og gummer skal grundigt undersøges og protesens pasform og funktion skal kontrolleres.

Fordi gummen fortsat vil svinde under en protese, skal der med mellemrum lægges en ny bund i protesen, sådan at den igen kan fungere optimalt.

Hvis du har spørgsmål vedrørende proteser er du velkommen til at kontakte os.

proteser
proteser
Tandlæge Torben Nissen går på velfortjent pension!

Torben har besluttet, at han vil slutte sit aktive tandlægeliv, for at få tid til andre ting. Vi vil savne Torben på klinikken, men respekterer, at livet trods alt er mere end tænder. Torben slutter derfor med udgangen af 2020 på Nørregade.

Så nu har tandlæge Kirsten Elkjær-Holm købt Torbens klinikandel. Kirsten har jo været kollega til Torben på samme adresse siden 2012 og kender Torbens personale rigtig godt. Nu overtager Kirsten derfor Torbens dygtige personale, som således stadig vil være at finde på klinikken.

Mange patienter har været rigtig glad for Torben og har gået hos ham i mange år og vi vil gøre alt for at følge i hans fodspor og tage os rigtig godt af de patienter, som har gået hos Torben, men som nu skal have en ny tandlæge.

På klinikken er vi nu 4 tandlæger, 2 tandplejere og alle vores dygtige klinikassistenter

Du kan se personalet ved at trykke på dette personalelink.